Pages

Saturday, 22 April 2017

maths homework

Problem 1:
Option 1: Tania wants to buy herself a toy car. She has saved $8 and her sister has promised her $2. She earns $2 pocket money a week. The car she wants is $ 20

Tania has $8 + $2 =  $10 ✔
She needs $20  altogether
How much more money does she need? $10 ✔

If she earns $2 a week, how many weeks will it take for her to earn this much  money?
2 weeks - If she earns $2 a week, she would save $4 in 2 weeks. How many weeks would it take to earn $10? 5 weeks

Option 2:Tania wants to buy herself a car. She has saved $100 and her dad has promised her $60. She earns $20 a week. The car she wants is $300

Tania has,,, $100 + $60 = $160 ✔

She needs $300 ✔

How much more money does she need?
$160 What is  300 - 160 = 140
If she earns $20 a week, how many weeks will it take for her to earn this much  money?
2 weeks

Problem 2:
Option 1: Mrs Tofa went to dinner last night with her friends. It is is $5 per person at Genghis Khan. If there were four of them, how much did they pay together?

5 + 5 + 5 + 5 = 20 ✔


Option 2. Mrs Tofa went to dinner last night with her friends. It is is $26 per person at Genghis Khan. If there were four of them, how much did they pay together?
26 + 26 + 26 + 26 = 104  ✔


  1. 22 X 5 =110
  2. 132 X 4 =528
  3. 34 + 32 =66
  4. 6 x 7 =42
  5. 13 X 8 = 104
  6. 12  + 7= 19
  7. 23 - 21 =2
  8. 843 - what is the value of 4 in this number?tens ✔ Yes so it is 4 groups of ten or 40

You can use google or a family member to solve the following questions
  1. How many in a baker’s dozen? 13
  2. How many weeks in a year? 52
  3. How many weeks in a leap year?  366 days  ✔ So just over 52 weeks
  4. How many minutes in 4 hours?240  





1 comment:

  1. Hi AJ,

    Well done for completing your maths homelearning so early in the holiday! You did well to keep checking your answers and trying had so you could be so successful!

    ReplyDelete